Η Δυναμική Πορεία της Ελληνικής Γλώσσας: Διαθεματική Διδασκαλία στο σχολείο μας

Στο πλαίσιο των καινοτόμων διδακτικών μεθόδων και προσεγγίσεων πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας διαθεματική διδασκαλία με τη συνεργασία των κλάδων αγγλικής και ελληνικής φιλολογίας.

Μέσα από την προβολή οπτικοακουστικού υλικού αλλά και μέσα από διαδραστικές ασκήσεις- παιχνίδια οι μαθητές της Α’ γυμνασίου αντιλήφθηκαν ότι η ελληνική γλώσσα έχει μια δυναμική πορεία εισχωρώντας σε πολυάριθμες γλώσσες και κυρίως στην αγγλική και ότι, γι’ αυτό το λόγο, αποτελούν ένα στοιχείο πολιτιστικής κληρονομιάς του δυτικού πολιτισμού και έναν ανεκτίμητο θησαυρό όχι μόνο για εμάς τους Έλληνες, αλλά και για όλο τον κόσμο. Ακολούθως εντόπισαν δάνειες- ξενόφερτες λέξεις της ελληνικής γλωσσικής καθημερινότητάς τους και παροτρύνθηκαν στην αντικατάσταση τους από αντίστοιχες συνώνυμές τους ελληνικές λέξεις που τόσο άφθονες μάς παρέχει ο ελληνικός γλωσσικός μας πλούτος.

Ευχαριστούμε πολύ τις εκπαιδευτικούς κα Πάνου Βασιλική, κλάδου ΠΕ06 και την κα Ευαγγελίου Αικατερίνη, κλάδου ΠΕ02 για την άριστη συνεργασία τους και την πραγματοποίηση της καινοτόμου δράσης καθώς και τους μαθητές/τριες για το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή τους!