Ερευνητική εργασία στο εκπαιδευτικό έργο του Ιωάννη Καποδίστρια (1776-1831)

Στα πλαίσια του μαθήματος “Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία” της Γ’ Γυμνασίου διατέθηκαν διδακτικές ώρες, ώστε οι μαθητές να γνωρίσουν καλύτερα τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια, να συνειδητοποιήσουν τη συμβολή του στη συγκρότηση του νεοσύστατου ελληνικού κράτους και να εκτιμήσουν ειδικότερα την προσφορά του στην οργάνωση του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας.

Με αυτό το σκοπό οι μαθητές και οι μαθήτριές μας, μέσα από ομαδική συνεργασία και αντλώντας στοιχεία από παραθέματα- ιστορικές πηγές που τούς δόθηκαν καθώς και από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό εκπόνησαν ερευνητική εργασία εστιασμένη στο εκπαιδευτικό έργο του Κυβερνήτη.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους Συμβούλους Εκπαίδευσης των Φιλολόγων της Περιφέρειάς μας που, ύστερα από πρωτοβουλία της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλαδας, συνέταξαν και απέστειλαν διδακτικό οδηγό – εκπαιδευτικό υλικό προκειμένου να εμπλουτίσουμε τη σχετική με τον Ι. Καποδίστρια ενότητα του σχολικού μας εγχειριδίου και να αναδείξουμε την προσωπικότητα και το έργο του ευπατρίδη Κυβερνήτη της Ελλάδας.

Ευχαριστούμε, επίσης, τη Φιλόλογο του σχολείου μας κα. Ευαγγελίου Αικατερίνη για την καθοδήγηση που πρόσφερε στους μαθητές και στις μαθήτριες και την ευκαιρία που τους έδωσε να εξερευνήσουν περισσότερο την ιστορία και την κληρονομιά της Ελλάδας!

Ορφανοτροφείο Αίγινας
Δημοτικό σχολείο Άργους
Κεντρικόν Σχολείον
Αγροκήπιον Τίρυνθας
Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων Ναυπλίου
Ε. Κ. Π. Α.
Υπογραφή και σφραγίδα
Αλληλοδιδακτικά Σχολεία