Ασφαλής Πλοήγηση κατά τη χρήση του Διαδικτύου-Τρόποι Προστασίας

Το Σάββατο 6 Απριλίου 2024 και ώρα 19.00, στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δήμου Δομοκού, πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Ασφαλής Πλοήγηση κατά τη χρήση του Διαδικτύου-Τρόποι Προστασίας», με την ενεργό συμμετοχή γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών.

Η εκδήλωση ήταν μια συνδιοργάνωση όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της Δημοτικής Ενότητας Δομοκού, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο και τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Δομοκού.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Δομοκού κ. Χαράλαμπος Λιόλιος, ο οποίος επεσήμανε τη σημασία της ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο.

Εισηγητής ήταν ο κ. Δημήτριος Παπαδόπουλος, Αστυνόμος Β’ της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λαμίας, ο οποίος παρείχε χρήσιμες πληροφορίες για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την λανθασμένη χρήση του διαδικτύου όπως είναι ο εκφοβισμός, η αποπλάνηση, η αποξένωση και η υποκλοπή προσωπικών στοιχείων και συνέβαλλε ουσιαστικά στην ενίσχυση της κριτικής σκέψης και την ανάπτυξη της ορθολογικής χρήσης του διαδικτύου από ενήλικες και μαθητές.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι Δομοκού κ. Γεώργιος Λελεντζής, κ. Χρήστος Πετρόπουλος, κ. Λαΐνας Ανδρέας και ο κ. Χαράλαμπος Βασιλόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βασίλειος Γκούβας, ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Στερεάς Ελλάδας κ. Δημήτριος Δρακάκης, ο Πρόεδρος Κοινότητας Δομοκού κ. Κωνσταντίνος Παπιώτης, εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων, γονείς, κηδεμόνες, εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Παπαδόπουλο για την άμεση και εμπεριστατωμένη παρουσίαση του. Μέσα από την εμπειρία και τη γνώση του κατάφερε να μας ευαισθητοποιήσει και να μας ενημερώσει για την ασφάλεια και την προστασία όλων μας στον κυβερνοχώρο. Προσβλέπουμε σε μελλοντικές συνεργασίες και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Ευχαριστούμε όλους όσους παρευρέθηκαν στην ενημερωτική εκδήλωση.