Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας

Πέμπτη 4 Απριλίου 2024 είναι η Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας, όπως θεσμοθετήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, οι μαθητές/τριες του σχολείου σε συνεργασία με τους μαθητές/τριες του Λυκείου Δομοκού και της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Δομοκού ευαισθητοποιήθηκαν και πήραν μέρος σε δραστηριότητες για την ανάπτυξη της ζωοφιλίας. Αναλυτικότερα, ενημερώθηκαν:

• για τις δράσεις του Δήμου Δομοκού στο πλαίσιο της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων από τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Δομοκού κ. Βασιλόπουλο Χαράλαμπο,

• για την φροντίδα και την προστασία των ζώων από ειδικό επιστήμονα- Κτηνίατρο τον κ. Λεοντάρη Νικόλαο.

• για τα δικαιώματα των ζώων και τις υποχρεώσεις των ανθρώπων απέναντι σε αυτά, από την εκπρόσωπο της επιτροπής διαχείρισης αδέσποτων ζώων του Δήμου Δομοκού κα. Σύρου Λαμπρινή ,

• για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να συμπεριφερόμαστε και να εκπαιδεύουμε τα ζώα, από ειδικό εκπαιδευτή ζώων του Δήμου Δομοκού κ. Τσιαμπούλα Βασίλειο.

Επιπλέον, δημιουργήθηκε ενημερωτικό φυλλάδιο, στο οποίο αποτυπώνονται τα 14 άρθρα της Παγκόσμιας Διακήρυξης των Δικαιωμάτων των Ζώων, μοιράστηκε στους μαθητές/τριες ενημερωτικό φυλλάδιο και οι μαθητές/τριες της Α΄ Γυμνασίου σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό του σχολείου μας κα. Μήρτσιου Αικατερίνη εκπόνησαν εργασία, ώστε να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα φιλοζωίας.

Ευχαριστούμε θερμά τις Διευθύντριες των σχολείων και το Δήμο Δομοκού για την κοινή δράση, τους προσκεκλημένους ομιλητές για την ενημέρωση-καθοδήγηση που μας παρείχαν, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για την συμμετοχή τους και το ενδιαφέρον που επέδειξαν.